Fin kväll

Varit växlande väder nu på kvällen. När jag och Anna var ute och red regnade det och nu är det skinande sol och varmt! Ridturen idag gick jätte bra. Vi red i ca 50min. Skritt och ytterst lite trav. Anna red Cecil och jag Pebbles. 

Nu var jag nyss ut och fotade lite. Blev inga höjdar bilder med min lilla digital kamera men ja. "Bra fotograf!"



Kunde visst inte ladda upp nå fler bilder :( Skit internet. Fixar dom imorgon!

Sova ut

Snart är helgen över och jobb väntas imorgon.. Det är härligt att jag har fått sova ut i alla fall! Sov till 11, då åt jag lite snabbt och gick ut till hästarna. Borstade och smorde in dom. Lite senare idag blir det en ridtur med Anna :)

Nu ska jag klä på mig och sedan ska jag, Jacob, Anna och Martin iväg och åka Gocart i Hudiksvall! :D

Tisdag, Onsdag, Tordag, Fredag och Lördag

Jag ber hemskt mycket om dålig uppdatering! Det ska inte hända igen.. På ett tag..

Tisdag fick Cecil vila oxå promenerade jag med Pebbles en sväng. Hon tyckte det var härligt att lunka runt lite och emellan åt köra ner huvudet i en gräshög. Det uppskattade hon! Var ute och gick ca 30-40min.

I Onsdag red Anna Cecil första gången, det gick jätte bra :) Blev ingen lång tur alls. Hon skulle bara känna på honom lite å se om det skulle kunna vara något för henne. Och han skötte sig SUPER och lilla Anni gillade honom :D Så på söndag ska vi rida ut tillsammans så då ska Anna rida Cecil denna gång så ska jag rida Pebbles.

När Anna hade ridit klart och vi var klara med Cecil åkte vi upp på Jättendal oxå red jag Pebbles. Tränade markarbete, och en enkel studs, lösgörande och byten. Hon kändes jätte fin :)

I Torsdags och Fredags vilade båda. Men dom går så himla mycket i hagen så det fick räcka dessa dagar.

Idag Lördag red Anna lektion för mig på Pebbles. Det gick jätte bra tycker jag, körde hårt med Anna ;)

Här kommer lite bilder på mig och Pebbles!





























Foto; Anna Johansson



Anna Och Pebbles :D

Måndag

Gott med lite fika såhär dax. Kom nyss in från hästarna. Jag och Anna har varit ute och ridit idag. Red i ca 1h. Blev mycket trav :) Cecil var jätte duktig idag med, blir väldigt het och studsig i traven men lyssnar riktigt bra när man tar lite i tyglarna. Anna ska testa rida Cecil någon dag så får vi se om han är lika duktig med en annan ryttare! Men det tror jag att han är, han har blivit bättre på allt! Pebbles var duktigidag och Anna kämpade på med henne!

fick även ett USB med bilder av Anna med bilder från hoppningen. Men bilderna fanns inte där :( Så hoppas de kommer upp några bilder imorgon istället från hoppningen ;)



Ibland kanske jag kan vara lite fotografisk :)

Underbart

Gud vad jag är nöjd med mina små pärlor :') Dom har det så gott tillsammas ute i hagen nu. Kom hem för drygt en timme sedan. Var och hoppade med Pebbles på Jättendal. Hon kändes JÄTTE FIN. Hoppade upp sig riktigt bra. Red lite bommar och hoppade på ett enkelt räcke. Sedn blev det en två kombination med ett galopp språng. På kombinationen hoppade jag upp till 110 på räcket. Kändes riktigt bra och bjöd mycket fint! Cecil fick vila idag.

Bilder från idag



















Nyss inkommen efter en ridtur

Tidig morgon idag igen, imorgon ska jag verkligen försöka sova ut så jag är pigg inför en ny arbetsvecka!
Jag och farfar åkte till Hagmyren med Lillan imorse. Hon sprang riktigt bra!

Som sagt så kom Cecil igår. Han har inte blivit riden på drygt 1 år. Jag red honom en gång i vintras och innan de tog de jätte lång tid. Men jag tror att det har varit bra att han har fått vilat. För idag när jag red honom så känndes de som han var ganska stark i psyket. Lyssnade bra och yschade inte iväg och stegrade å dampade som han kan göra när man börjar kräva lite av honom. Men blev bara skritt idag och en lugn tur! Han har inte försökt sticka med mig än heller när jag leder honom ;)

Anna motionerade Pebbles och jag red Cecil Vi red en sväng på ca 30-40min :) Anna ska få rida Pebbles i sommar och komma igång med ridningen igen så idag kände hon efter lite så ska vi åka upp på klubben så får hon rida lektion för mig.













För dig som inte vet vem denna häst är så ska jag bara berätta lite kort!

Cecil heter han och är född 1995 (tror vi). Han ägdes av en knarkare innan han fick sin andra ägare Kjell Sundberg. Han köptes först och främst som sällskaps häst men var trevlig att köra till en början. Men sedan gick det inte nå mer. Han har väldigt speciellt psyke och är svår hanterad i vissa lägen. 2004 började jag hänga och klänga på honom. Tidigare hade folk prövat rida in honom men det gick inte. Men han fick förtroende för mig och vi passade som handen i handsken. Så 2006 tog jag hem honom till Sundsvall och vi hade riktigt roligt tillsammans, men med mycket svett,blod och tårar. Varför jag inte behöll honom var ju att jag ville åka runt på olika platser och han är inte lätt lastad och alltid lätt att hantera på nya ställen. Så åkte man någonstans kunde de ta flera timmar tills vi kom hem. (2007 köpte jag Pebbles i stället) 2008 stod Cecil i här i stugan som sällskap till Pebbles. Men 2009 valde vi att inte ha honom då han var så krånglig året innan. Men nu har jag bestämt mig för att vidareutveckla honom igen. Allt har gått bra hittills!

Full rulle hela dagen

Äntligen får jag sitta ner! Vilken jäktig dag, och gud vad fort den gått. Det har hänt en hel del idag.

I morse när ja vaknade så gick jag ut och fixade med hästarna som jag gör varje morgon. Fixade och åkte och jobbade i 6h. När jag var klar så åkte jag och Jacob hem. Jag städade och lagade mat, tog in hästarna och donade med Pebbles. Det har inte varit något bra väder de senaste dagarna. Eller ja, hyfsat. Men regnat massor så hagarna är jätte blöt. I hagen Vivcki stod i vart för lerig och hon ville inte hoppa över ett dike för att stå på grönt gräs. Så hon fick åka hem idag pga att strålrötan höll på att utvecklas. Strax innan ägaren kom och hämtade henne åkte jag iväg och tömkörde Pebbles. Blev inget seriöst, hon var trött och jag blev trött. Longerade henne även och då fick hon hoppa över att litet sockerbitshinder. När det var klart och vi kom hem så åkte jag, Jacob och min kompis Anna iväg och hämtade Cecil!! Det gick bra, tog ca 30min att lasta.

Så nu har jag nyss släppt ihop Pebbles och Cecil och P är redan less på c som bara vill busa hela tiden!

Denna dag har inga bilder att erbjuda, men imorgon :)

Mygg-biten

Fyfan för när det har regnat. Blir alldeles fullt av mygg och knott. Dagen har gått alldeles för fort! 
Klev upp kl 7, gick ut och tog av Pebbles täcket. Det är fortfarande lite kyligt på nätterna, det är olidligt med mygg och knott så hon får ha täcke inatt med fören det är alldels för varmt att ha täcket på. Kollade så hästarna hade vatten och sedan gjorde jag mig redo för första arbetsdagen.

Kl 9.00-15.00 jobbade jag på Ica. Det var faktiskt roligt, satt i kassan så gott som hela dagen. Och det var roligt! Men man blev lite trött efter ett tag. När jag och Jacob hade jobbat klart åkte vi till farmor och farfar. Jacob skulle hjälpa dom med datorn så medan satt jag och åt tårta. Lite senare på eftermiddagen gjorde jag ren finkan lite. Tvättade väggarna så vit färgen håller sig ren och snygg! Sedan fotade jag lite, men var mulet där ett tag så blev inte så värst bra bilder. 

Sedan red jag ut på Pebbles ca 30min. Skrittade och travade lite. Till sällskap hade jag min bror Johan och min älskade Jacob, plus lilla hunden Haze.





Våran lilla inhyrda ponny, Vicki som ägs av Sandra :)





Vicki har trampat sönder sin lilla ingång totalt pga regnet..


Anlänt

Nu har vi anlänt i stugan. Eller ja, för 25 timmar sedan. Men nu har jag fått ordning på allt och en häst på plats i alla fall. Cecil blev aldrig skodd (hovslagaren kom aldrig så får hoppas att han kommer snarast) men vi fick oss en liten inhyrd ponny som ska stå här i en vecka. Så då har ju Pebbles en liten kompis så länge. Det var tänk att ponnyn Vicki skulle gått i en hage lite längre bort, men ägaren fick inte tag i markägaren så vi delade upp min hage så länge. Eftersom det bara är en vecka så kan hon gå på den delen :) 

Jag har inte hunnit fota något än. men Jacob tog några bilder och imorgon tänkte jag att jag ska fota lite på hela stället :) Börjar även jobba imorgon, kl 9.00-15.00 så uppdaterar bloggen strax därefter.

Tog in hästarna för 30min sedan. Dom ska få stå inne en stund och vilar magarna. Ska gå ut om ett tag och släppa ut dom igen :)

Jag kommer uppdatera bloggen varje dag! Med en massa bilder!






The last day

Nu är så gott om allt klart, har en del kvar i stallet å så som jag ska fixa med. Hovslagaren kommer kl 14.00. Så när de är klart så åker vi till stugan :) Johanna ska hjälpa mig och lasta, sedan blir det jag och Pebbles som åker ner själva. Min älskade kille åker ner före.

Nu ska jag åka till pappas jobb och byta bil så jag tar hans bil med dragkrok. Annars blir de lite svårt å dra släp :)
När jag bytt bil så ska jag plocka upp Olga, en utbytes student vi har haft i klassen som snart flyttar hem till Italien igen. Så jag och Elin ska äta lunch med henne här hemma hos mig. Sedan bär det av till stallet :) 

Kommer vara lite seg att uppdatera de närmaste dagarna! Men lovar en massa bilder och filmer :)

Sen kväll

Hejhopp, kom nyss hem efter andra vändan istallet. Började packa och fixade, sedan tog Johanna ut Pebbles och började borsta. Hon var jätte spänd och konstig, börjar bli röd i ögonen så som hon var när ja köpte henne (då trodde vi det var normalt för henne men de var ett tecken på att hon inte trivdes i det stallet vi köpte henne ifrån). Tur att hon flyttar imorgon. När jag köpte henne var hon jätte jobbig på gången. Gick inte sätta fast henne utan att hon kastade sig, men det tränade vi ju självklart bort och sedan har de inte varit nå problem. Men idag kastade hon sig, så något har garanterat hänt. Måste prata med stallägaren imorgon om hon vet något.

Nu ska jag packa mitt sista sedan ska jag åka till Jacob :)

Skit väder

Vilket fruktansvärt dåligt väder.. Vaknade 5 imorse av att det åskade som bara den! Var till stallet kl halv 10 imorse och mockade och fixade. Hoppas åp uppehåll i eftermiddag så kan jag promenera lite med henne. Har fortfarande grymt ont sedan barbacka turen så blir inte ridning än. Kankse imorgon!

Nu ska jag ta och packa och städa. Imorgon flyttar jag till stugan. Pebbles ska skos kl 14.00, så då börjar jag väl packa sedan så åker vi. Cecil skulle ha blivit skodd förra veckan men blev det aldrig, så får se hur hemska fötter han har så kan jag åtminstone verka honom tills han blir skodd om dom är långa hovarna. Även fasten Pebbles kan stå själv så känns de inte snällt mot henne, klart hon ska ha en hagkompis! Så åker och lämnar henne i stugan först sedan så åker jag och hämtar Cecil. Undra hur de kommer gå.. Om han kommer riva sönder min finka! Förut har vi haft honom i farfars då har de kvittat om han förstört något men vill helst inte att min fina transport ska bli kvaddad när den snart är 2år..

Det blir Birsta en sväng sedan med Johanna då jag måste köpa lite sommarkläder!









Bilder från bete 2008

Tömkörning

I dag har jag och Johanna varit och kollat på 150-hoppningen på Kungsnäs i förmiddag. Var riktigt spännande att se! När vi var klar där åkte vi till stallet, jag mockade och fixade som vanligt men kunde inte rida. Har så jävla ont i röven från igår så de går inte!! Så tömkörde lite istället. Det var ett tag sedan, hon var jätte fin. Galoppen i båda varven var tjusig, hon lyssnade bra på rösten och gjorde det jag bad henne om. Gjorde även några byten men paddoken är så liten så det blir svårt, men några bra byten blev det :)







Sedan åkte jag hem, gjorde lite nyttiga saker och när jag var klarn åkte jag och plockade upp Johanna. Så vi åkte och köpte två sallader och for och satt oss i gräset vid sjön i Bergsåker. Mysigt :) Nu är det två dagar tills hon flyttar på betet!









Wonderful

Gud vad underbart, men samtidigt smärtsamt.
Jag och Johanna var ute och red i 3 och en halvtimme BARBACKA. Jag har så jävla ont mellan benen nu så håller på att dö. Kan knappt gå. Vi red till Segersjön och tillbaka. Olidligt varmt men vi satt bara och peppade att när vi kommer fram ska vi bada. Och så blev det, så himla underbart var de! Hästarna simmade, Taiga var till och med under vattnet en gång. varför kan man ju undra? Det var riktigt varmt i vattnet, det var helt underbart :') Jag simmade bredvid Pebbles oxå, hon bottnade före mig och började springa upp mot land och jag tappade henne.. men hon sprang inge långt, bara dit där de fanns mat. Vilket matvrak! Imorgon blir det ingen ridning i alla fall. Tror bara jag tar en promenad med henne eller så, kommer ha för ont för att rida :)

Jätte synd att det inte blev några bilder!

VVVarmt

Gud vad varmt!! Velade fram och tillbax flera gånger om jag skulle trimma eller rida i skogen. När jag väl kom till stora paddoken var halva täckt med skugga så jag tog och red där. Dröjde inte länge tills jag blev helt död. Pebbles blev ganska svettig oxå men hon fick sig en dusch när vi kom hem. Red inte länge alls, men Pebbles blev nöjd i alla fall :) Har jätte osköna tyglar nu sedan mina finryglar gick sönder, plus utan handskar. Det gör ont.. Imorgon ska jag rida med Johanna. Vi funderar på att rida till en sjö och bada och simma med hästarna.

SOMMARLOV

Känns helt sjukt att jag har sommarlov nu! För 2månader satt man å längtade till denna dag. Och nu är den väl här det går fort. För fort! Imorse var jag på skolan på våran lilla avslutning. Cyklade till och från skolan! Så när jag kom hem var jag så himla svettig så då blev det till att lägga sig i sängen och vila lite. 

Lite senare på eftermiddagen var jag med min goa vän Caroline. Vi satt i skuggan och pratade och sedan gick vi till hennes mormor och morfar och åt jordgubbstårta! mUUMMs! Så nu behöver jag inte äta nå mer egentligen. Imorgon åker Carro till Spanien oxå, jag är lite avundsjuk på henne faktiskt. Men har vi sån här värme och fina dagar som det varit nu så ska jag inte vara avundsjuk! 

Fick även en massa fina saker till Pebbles av Carro :') Det var mycket snällt!
*Ett blått lurvigt grimmskaft
*Ett schabrak
*En hopplatta
*Grimma och grimskaft
*Tyglar
Carro och jag 2009 =) Minnen


Nu ska jag äta lite och sedan ska jag till stallet och rida Genial och Pebbles.
Genial ska bara få gå några varv på banan, men det räcker nog gott och väl för honom.
Pebbles tar jag lite senare fram mot kvällen när det svalat då vi ska trimma i stora paddoken :)

Utomjordning

Vilken härlig dag! 

Var ute på birsta idag och köpte en klänning. Ska ut imorgon igen tror jag och köpa en till klänning och nya skor.
I morse var jag och Jacob ut till Pebbles. Efter långa ridturen igår så var det väldigt lätt mockat idag. Så det var härligt! Hon ser ut som en liten utomjording i sin nya flugluva, men hon njuter nog utav att ha den på sig. Hon är så otroligt känslig i ögonen. Imorgon ska jag rida ut eller markarbeta lite. Vi får se hur de blir :)
Ska hoppa någon dag innan onsdag, för då flyttar hon ju på bete :)

Sedan var jag och firade Johanna såklart som tog studenten!! SÅ jäävla härligt, nästa år är det min tur..


En bild från 2008.

Studenten

Vad roligt att alla studenter som ska gå ut idag får fint väder! 

Idag ska jag fira Johanna på hennes student. Klockan 16 ska jag vara där och ska även på en annan studentmottagning samma tid. Så det krockar ju lite där. Men jag tar såklart min underbara vän först!

Pebbles får vila idag. Det är hon värd efter ett par dagars arbete! På måndag ska hon skos och på ondag flyttar hon på bete. Det kommer bli underbart :) Ska dit snart och pyssla lite med henne. Sedan tänkte jag åka ut på birsta en sväng och se om jag hittar en klänning!

Ska även hoppa någon dag i helgen, så då kommer nya hoppbilder! :D




Skavsår

Idag har jag och Pebbles varit ute på en härlig ridtur i värmen. Vi har ute i en timme och en kvart. Det var riktigt härligt :) Hon är så rolig att rida ut ensam på för hon blir så pigg, allärt och full av energi. När hon har en kompis med sig går hon mest avslappnad och halvsover. Det är ju oxå bra på sitt sätt, men nu är de lite mer power i henne och hon är mer uppmärksam på grejer. Och rider man med någon och den hästen inte går ska Pebbles göra lika, men idag gick hon överallt som hon annars brukar stanna på ;) Härligt! Skritt och trav blev det, fick bli lugnt eftersom hon ska vila imorgon. Och nu har jag skavsår har jag fått oxå..

När vi kom hem så dushade jag henne. Hon ÄLSKADE duscha förut, alltid när man ledde in henne i spolspiltan i gammla stallet vill ehon dit på engång. Men denna spolspilta i stallet som är mycket större än i gamla stallet vil hon inte alls stå i... Det var detta stall hon kom till när hon kom till Sverige och jag tror inte att dom varit snäll med henne i denna duch. För hon vill verkligen inte gå in.. Får ta å träna lite på det och övertala henne att de är ingen fara!


"Öppnar" nya bloggen

Lite bilder på Pebbles sedan i mådags när vi red på ängen :)















Johanna på sin medryttarhäst Taiga och Pebbles and Anna såklart

Livet leker

Vilket underbar väder ute, och jag har världens bästa vänner och världens bästa kille och världens bästa familj och världens bästa HÄST. 

Snart sommar lov och allt är så gott som planerat. Jag har fått sommarjobb och börjar jobba den 16juni. Hur länge är ännu oklart! Både jag och Jacob ska jobba på ICA och bo i mellanfjärden i min stuga. Pebbles kommer oxå få gå på bete där och jag kör ner henne den 15juni och tillsammans ska hon få stå med galna Cecil. Som gammla goda tider!













Bilder från betet 2008 i stugan.

Nu håller jag på att städa här hemma, när jag är klar ska jag åkaoch hjälpa Jacob med lite saker sedan ikväll blir det en härlig ridtur med Pebbles :)


Skönt att vara ledig

Finns det något bättre än ledighet? Det är underbart att vara ledig speciellt när man snart är klar i skolan och är klar med snart alla uppfigter. Riktigt härligt är det! 

Tänkte nu lägga upp ett litet inlägg min min utrustning som de var någon som undrade om för ett bra tag sedan. Ursäkta för sent svar, men bättre sent än aldrig ;)

Alltid när jag rider dressyr, rider ut eller tömkör så rider jag alltid på ett tredelat med fasta ringar. Ibland när jag hoppar nu för tiden oxå. Förr var hon så jävla het och det gick inte få någon kontroll på grejerna så då red jag på pelhamstång i hoppningen och det fungerade hon super på. Nu hoppar jag oftast på jaktkandar som hon fungerar otroligt bra på och gillar bettet.

Sadeln jag äger är en Amerigo cc. Den har jag i ur och skur i alla grenar. Men ska sattsa på att köpa en fin dressyr sadel någon dag när jag känner att det är aktuellt. 

Jag har en Charles Owen D JR8 som tränings,tävlings och "fin" hjälm. 
Sedan har jag en (oksäker på märke) som jag alltid har när jag rider ut.

Jag har tretorn stövlar som jag dagligen rider i. Ibland tränar, men sedan så har jag ett par riktigt fina och sköna läderstövlar av märket Mountain horse.

Ridbyxor har jag av lite blandade märken. Hööks ridbyxor, catago, kingsland och lite olika!

Onsdag


Idag fick Pebbles vara fotomodell. Caroline följde med till stallet idag och fotade Pebbles! Fyfan vad underbara bilder det blev. Visst är hon fantastisk på att fota?

















RSS 2.0